Bizim yöremizde de her yörede olduğu gibi erikler kayısılar, vişneler vs... olgunlaşınca kışa hazırlık için komposto,reçel,marmelat yapımına başlanır.Özellikle ramazanda tüketilince şerbetli bir tatlı yerine komposto hazmı kolaylaştırıcı bir etkiye sahip oluyor.Asitli,yapay tatlandırıcılı içeceklerin olduğu bu günlerde taze taze meyvelerden hazırlanmış meyve suları içmek bana daha mantıklı geliyor . Yapımı oldukça kolay olan bu kompostoyu denemenizi tavsiye ediyorum.
MALZEMELER:
2 kg kırmızı erik
yarım çay bardağı su
YAPILIŞI:Eriklerin saplarını ayıklayıp güzelce yıkadıktan sonra tencereye alıyoruz içerisine suyu ekliyoruz aslında annem su eklemesemde olabilecegini söylüyor ama ben ilk aşamada dibine tutmasından korktuğum için az miktarda su ekliyorum.Sonra kısık ateşte arada karıştırarak erikleri kaynatıyoruz erikler pişince ocağın altını kapatmadan kaynarken kavanozlara dolduruyoruz.Ve kapağını güzelce sıkılıyoruz.Eğer hemen tüketmek istiyorsanız erikleri süzgeçten geçirdikten sonra şekerle kaynatıp şişeleyip sulandırırarak içebiliyorsunuz.afiyet olsun.
MALZEMELER:
2 kg kırmızı erik
yarım çay bardağı su
YAPILIŞI:Eriklerin saplarını ayıklayıp güzelce yıkadıktan sonra tencereye alıyoruz içerisine suyu ekliyoruz aslında annem su eklemesemde olabilecegini söylüyor ama ben ilk aşamada dibine tutmasından korktuğum için az miktarda su ekliyorum.Sonra kısık ateşte arada karıştırarak erikleri kaynatıyoruz erikler pişince ocağın altını kapatmadan kaynarken kavanozlara dolduruyoruz.Ve kapağını güzelce sıkılıyoruz.Eğer hemen tüketmek istiyorsanız erikleri süzgeçten geçirdikten sonra şekerle kaynatıp şişeleyip sulandırırarak içebiliyorsunuz.afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder