5 Temmuz 2009 Pazar

CEVİZLİ TARÇINLI KURABİYE




CEVİZLİ TARÇINLI KURABİYE
Yapımı çok kolay olan bu kurabiye lezzetiyle de kendinden söz ettiriyor.Bizim evde en çok yapılan kurabiyelerden biri oldu. Özellikle babam bu kurabiyeyi çok seviyor.Hem içindeki malzemenin azlığı hem yapımının basit oluşu hem de lezzetiyle kendine bağlıyor. Eminim sizde deneyince bana hak vereceksiniz.

MALZEMELER:

1 sb çekilmiş ceviz
1 paket margarin ( oda sıcaklığında )
2 sb un
3 yemek kaşığı pudra şekeri

ÜZERİ İÇİN:

bir miktar pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın

Oda sıcaklığında margarin,pudra şekeri,un,ceviz bütün malzemeler yoğrulur.Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır ;ve tepsiye dizilerek üzerleri hafifçe bastırılır.Önceden ısıtılmış 180 derecede kurabiyeler pişirilir.Fırından çıktıktan sonra tarçın ve pudra şekeri karıştırılır.Kurabiyeler bu karışıma bulanır.Kurabiyeler servise hazır afiyet olsun .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder