12 Mayıs 2009 Salı

ZEYTİN YAĞLI BAKLA

ZEYTİNYAĞLI TAZE BAKLA

Malzeme

1 kg taze bakla, 2 adet orta boy soğan, 3 diş sarımsak, 2 çorba kaşığı un,1 limon suyu, ½ su bardağı zeytinyağı, 3 su bardağı su, 2 çay kaşığı tuz, 2 tatlı kaşığı şeker, 1/4 demet dereotu

Yapılışı

Baklaların başını ve sonunu kesin. Büyük ise ikiye küçük ise bölmeden ayıklayın. İyice yıkadıktan sonra derin bir kabın içine su koyup üzerine 1 çorba kaşığı unu ve ½ limon suyunu ekleyip iyice karıştırın. daha sonra baklaları bu kaba koyup yaklaşık 30-45 dk kadar bekletin. Diğer yanda zeytinyağının yarısını tencereye koyun. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ve sarımsağı ekleyip soteleyin. Daha sonra suyunu süzdüğünüz baklaları ekleyip sotelemeye devam edin. Yaklaşık 10 dk kadar baklaları kendi suyunda pişirin. Ayrı bir yerde 3 su bardağı ılık suyun içine kalan 1 çorba kaşığı unu, tuzu, şekeri ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Pişen baklaların üzerine döküp kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 30 dk kadar daha pişirin. Ocağın altını kapattıktan sonra kalan zeytinyağını da gezdirip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp soğumaya bırakın. Servis ederken üzerine ince kıydığınız dereotunu ekleyin.Sarmısaklı yoğurtla servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder