12 Mayıs 2009 Salı
PORSİYONLUK KÖSTEBEK PASTA
MALZEMELER:
Hamuru İçin:
3 yumurta
2 kahve fincanı şeker (birer parmak noksan olsun)
1 kahve fincanı su
3 yemek kaşığı kakao
3 kahve fincanı un
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya
biraz limon kabuğu rendesi
Kreması İçin:
3 su bardağı süt (200 gr lık bardakla)
4 yemek kaşığı un (oldukça tepeleme olsun)
5 yemek kaşığı şeker
1 pkt vanilya
1 tatlı kaşığı margarin
hindistancevizi (istediğiniz kadar)
1 tane muz (isterseniz başka meyveler)
YAPILIŞI:
Yumurta ve şekeri mikserle en az 10 dakika çırpın.
Su ekleyip hafif karıştırın. Limon kabuğu rendeleyin.
Unu, vanilyayı, kabartma tozunu ve kakaoyu bir tabakta karıştırın. Eleyerek yumurtalı karışıma ilave edin.
Tahta kaşıkla hamuru söndürmeden karıştırın.
Yağladığınız mini fırın tepsisine boşaltın.
150 dereceli fırında pişirin.
Bu arada krema malzemelerini vanilya, margarin, hindistancevizi ve muz hariç karıştırıp pişirin.
Krema soğuyunca vanilya, margarin ve hindistancevizi ekleyip mikserle 3-4 dakika çırpın. 1 tane muzu küçük doğrayıp kremaya ekleyin, hafif karıştırın.
Pişen ve soğuyan keki bir çay bardağı ile yuvarlaklar halinde çıkarın. Kalan kek parçalarını rondodan geçirip geniş bir tabağa boşaltın.
Bir yuvarlak kek parçasını alın. 1 çorba kaşığı dolusu kremadan koyup hemen parçalanmış keklerin üzerine kremalı tarafını atın.
Elinizle yuvarlayarak kek parçalarının her yerine gelmesini ve yuvarlak şekil almasını sağlayın.
Kalan kekler için aynı işlemi uygulayın.
Ağzı kapalı bir kaba alarak köstebeklerinizi bir gece dolapta dinlendirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder