12 Mayıs 2009 Salı
BİBER DOLMASI
Malzemesi
1 kg dolmalık biber, 2 su bardağı pirinç, 5- 6 adet soğan, 1 adet havuç, ¼ demet maydanoz, ¼ demet taze nane, 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık, 1 yemek kaşığı kuş üzümü (ayıklanmış), ½ su bardağı zeytinyağı, su, 2 adet kesme şeker, 2 adet kabukları soyulmuş domates, tuz, karabiber, nane, kimyon
Yapılışı
Dolmalık biberlerin çekirdekli kısımlarını çıkarıp iyice yıkayın. Soğanları yemeklik olarak doğrayın.Tavaya yağın yarısını döküp ısıtın. Soğanları ve dolamalık fıstıkları ilave edip kavurun. Havucu rendeledikten sonra tavaya ekleyip kavurmaya devam edin. Pirinçleri ayıklayıp yıkadıktan sonra tavaya ilave edin. 2-3 dk kavurduktan sonra üzerine hafif geçecek kadar su , baharatları, tuzu, kuş üzümü ve kesme şekerleri ilave edin. Harç yarı pişince kıydığınız maydanoz ve naneleri ekleyip ocaktan alın. Ilıdıktan sonra biberlerin içini doldurun. Kapaklarını küçük küçük kestiğiniz domateslerle kapatın. Orta boy bir tencerenin içine yerleştirin. Üzerine ½ su bardağı su, kalan zeytinyağı ve tuzu ekledikten sonra orta ateşte yaklaşık 30-35 dk pişirin. Daha sonra dinlendirip servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder