18 Mayıs 2009 Pazartesi

SARMAŞIK OTU(ACI OT)







Bu günlerde mevsimi geçmek üzere olan ege bölgemizin en güzel yemeklerinden birisi olan yumurtalı acı ot( sarmaşık otu ) kavurmasını sizlerle paylaşmak istedim.biz ailece çok severek yeriz.acımtrak aromasıyla lezzetli bir yemek,tabi bu tada alışkın olan ve sevenler için.
MALZEMELER







  1. 2 demet sarmaşık otu(acı ot)



  2. Numaralı Liste2 adet yumurta



  3. bir orta boy soğan



  4. yarım çay bardağı zeytinyağı



  5. tuz



YAPILIŞI




Önce sarmaşık otlarımızı el ile taze yerlerinden kırarak doğrayalım ,bıçakla kesmeyelim güzelce yıkayalım ve acı aromasını sevmeyenler bir taşım kaynatıp suyunu süzebilir bizim için nekadar acı olursa okadar iyi olduğu için haşlamayız.




sonra soğanımızı soyup piyazlık doğrayalım,tavamıza yağımızı ve soğanımızı alıp hafifçe kavuralım ve sarmaşık otumuzu katıp kavurmaya devam edelim otlar yumuşayınca iki adet yumurtayı ve tuzunu ilave edip yumurtalarda pişince ocaktan alalım.




AFİYET OLSUN

1 yorum:

  1. teşekkür ederiz elinize sağlık...

    YanıtlaSil