16 Mayıs 2009 Cumartesi

GELİNCİK ŞURUBU



Geçen gün babam zeytin bahçemizden gelirken bir kocaman demet gelincik çiçeği getirdi.Ben kıpkırmızı görüntüsüne bayıldım.Babamda bu çiçeklerden küçüklüğünde gelincik şurubu yapıp içtiklerini söyleyince çok ilgimi çekti ve gelincik şurubu yapmaya karar verdim.Babamın tarifi ile yaptım ve harika oldu. Bu sıcak yazgünlerinde harika bir tad tavsiye ederim.
MALZEMELER:
Bir kocaman demet gelincik çiçeği
Bir tatlı kaşığı limon tuzu

4 Su bardağı şeker
Su

YAPILIŞI:Öncelikle gelincik yapraklarının dipteki siyah kısımları elle yada makas yardımıyla kesilip atılır.Geri kalan kırmızı kısımlar fazla zedelemeden bir iki su yıkanır ve bir kavanoza alınır. İçerisine limon tuzunu katıp kavanozu su ile dolduralım ve güneş gören bir yere bırakalım.burada bir veya iki gün bekletelim.
yapraklar rengini suya salacak ve yapraklar beyazlayacaklardır. sonra süzgeçten geçirip yaprakları atalım.gelincik suyunu bir tencere içerisine alıp üzerine şekeri ilave ederek 10-15 dakika kadar, şurup kıvamına geliceye kadar kaynatalım.
Artık gelicik şurubumuz hazırdır soğuyunca şişeleyip buz dolabında bekletebilirsiniz .istediğiniz zaman sulandırıp buzlu servis edelim.
Birde gelincik şurubunu vişne şurubu ile karıştırıp buz ilavesiyle çok güzel bir tad olduğunu söylemeden geçemeyeceğim.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder