3 Mayıs 2009 Pazar
İNCİR REÇELİ
MALZEMELER:
Yarım kğ reçellik yeşil incir(50-60 adet)
5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
yarım limonun suyu
4-5 diş karanfil
YAPILIŞI
Önce incirleri soyup su dolu kaba atalım.
sonra tencereye incirlerin üzerini örtecek kadar su koyup 5 dakika kaynatalım.
sonra bu suyunu süzüp tekrar üzerini örtecek kadar su koyup 5 dakika daha kaynatıp tekrar süzelim ve aynı şekilde birkez daha kaynatıp süzelim ve bir kenarda bekletelim.
bu arada bir tencerede 5 su bardağı şeker ile 4 su bardağı suyu kaynamaya bırakalım
şurubumuz kaynamaya başlayınca süzülmüş incirlerimizi iki elimizin arasında üçer dörder alıp hafifçe sıkarak içindeki suyunu süzdürelim ve tenceredeki şurubumuza ilave edelim.karanfilimizide katıp şurubumuz koyulaşana dek kaynatalım.
şurubumuz kıvama gelince limon duyunuda ekleyip 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım.
soğuyunca kavanoza alabilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder