Benim pilavım hem çok kolay, hemde lapa oldu çiğ kaldı derdi yok tel tel olması garanti.
MALZEMELER
2 su bardağı pilavlık pirinç
2 su bardağı kaynamış su
yarım çay bardağı sıvı yağ
yada tereyağ
1-2 damla limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet tavuk bulyon
YAPILIŞI:
Önce 2 su bardağı pirinç soguk suda 1-1,5 saat bekletilir.
Sonra pilav tenceresine sıvı yağ yada tereyağ konulup ısınınca içerisine
2 su bardağı su,tuz ve istenirse tavuk bulyon katılıp kaynamaya bırakılır.
Pilavımızın suyu kaynayınca ıslattığımız piriçler nişastası çıkana kadar iyice yıkanır süzülür ve kaynamakta olan suya bırakılıp üzerine 1-2 damla limon suyu eklenip bir kere karıştırılıp kapağı kapatılır.Orta hararetli ateşte suyunu çekip göz göz olunca ateşin altı iyice kısılıp bir müddet daha demlendirilip ocak kapatılır kapağı açılmadan yarım saat demlendirilir.Sonra bir kere karıştırılıp servis yapılır. pilav miktarı istege bağlı olarak artırılabilir.bir ölçü pirinç bir ölçü su olarak.isteyen suyu kaynarken garnitür karıştırarak garnitürlü pilavda yapabilir.
14 Mayıs 2009 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder