14 Mayıs 2009 Perşembe

SİNKONTA

Malzeme:
1 kg balkabağı,
3 orta boy soğan,
1 çay bardağı zeytinyağı,
1 kaşık salça,
tuz, un, şeker, sarımsak, yoğurt.

Yapılışı :
Kabak yıkanır, soyulur ve yaklaşık 1.5 cm kalınlığında dilimlenir. Üzerlerine biraz tuz serpilerek bir süre bekletilir. Soğanların ikisi ince ince doğranır, yağlanmış fırın tepsisine bir sıra kabak, bir sıra soğan olmak üzere yerleştirilir. En üstüne halka halka kesilmiş bir soğan dizilir. Şeker ve un serpilerek, sulandırılmış salça ve zeytinyağı gezdirilir. Fırında pişirildikten sonra sarımsaklı yoğurtla servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder