3 Mayıs 2009 Pazar

TAVUKLU KEŞKEK








Malzemeler:
1.kğ keşkeklik(aşurelik buğday
Yarım kğ tavuk bonfile(göğüs eti)
tuz,kırmızı toz biber,salça,tereyağı

Yapılışı:
Birgün önceden buğday suya ıslanır.
ertesi gün bugday büyükçe bir tencereya alınıp üzerine 4 litre kadar su konulur.
tercihan odun ateşinde buğdaylar yarılıp yumuşayıncaya kadar pişirilir.
ateşden indirilen keşkek buyükçe bir tahta kaşıkla tencerenin iç duvarına çarpılarak iyice dövülür.
Bugdaylar sakızlı bir hal alınca bol suda haşlayıp ince ince tiftiklediğimiz tavuk etlerinide tencereye katıp dövmeye devam ederiz.
buğdayla etler özleşince tuzunu atarız ve servise hazırdır.
Bir küçük sahanda tereyağı ve kırmızı biberi salçayı kızdırıp sosumuzu hazırlarız.
Tabaklara aldımız keşkeğin üzerine hazırladığımız bu sosdan dökerek servis yaparız.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder