Bütün meyveler birbirinden faydalı vitamin ve minarallerden oluşuyor ve hepsi farklı bir rahatsuzlığı iyileştiren bir özelliğe sahip. Meyvelerin sağlığımız için ne kadar gerekli olduğunu bilmeyenimiz yok…
mutlaka ihtiyacınıza yarar..
* Vücudumuzun başlıca düşmanı olan kolesterol hiçbir meyvede yoktur
* Meyveler doğal şeker içerir, ne kadar çok meyve tüketirsek beynimizdeki sinir hücreleri de o kadar gelişir, meyve yemek hafızamızı canlandırır
* Meyveler mükemmel bir lif kaynağıdır
* Meyveler vitamin ve mineral açısından çok zengindir
* Az kalorilidirler ve kilo aldırmazlar. Ancak rejim sırasında kalorisi nispeten yüksek olan incir, muz ve üzümden uzak durun
* Bol miktarda antioksidan içerirler
* Meyveleri aç karnına yemek sindirimi kolaylaştırır
Kiraz
* Güçlü bir ağrı kesicidir, 20 kirazda 12-25 miligram arası antosiyanin maddesi bulunduğu ve bu maddenin ağrı kesici etkisinin Aspirinden on kat daha fazla olduğu tespit edilmiştir
* Kolesterolü ve kan şekerini düşürür
* Kirazlarda bulunan flavanoidler vücuttaki zehri temizler, antioksidan etki yapar
* Kabızlık gidericidir
* Nikotinin vücuttan atılmasına yardımcı olur
* Böbreklerin taş ve kum yapmasını önler ve varsa zamanla döker
* Safra kesesi taşının dökülmesine de yardımcı olur
* Yüzde oluşan sivilcelerin giderilmesini sağlamaktadır100 gr. kiraz=70 kalori
Üzüm
* Böbreklerin çalışmasını uyarıp kalp atışını düzenler
* Karaciğeri temizler
* Siyah üzüm, kabukları ve çekirdekleriyle yenirse hücre yenileyicidir
* Sindirimi kolaylaştırır, kansızlığı giderir
* Bebeklerin gelişimi için çok faydalıdır
* Ancak kalorisi yüksek olan üzümün bir günde 15-20 adetten fazla tüketilmemesi gerektiğini de unutmayın100 gr. üzüm=65 kalori
Şeftali
* Kalp rahatsızlıklarına ve kansere karşı korur
* Sindirim sistemini çalıştırır, hazmı kolaylaştırır
* Böbreklerin ve safra kesesinin düzenli çalışmasını sağlar
* İdrar sökücüdür1 adet orta şeftali=42 kalori
Kayısı
* Kan yapıcıdır, kansızlığa iyi gelir
* Güzel bir cilt ve saç için olumlu etkileri vardır
* Özellikle akciğer kanserinin önlenmesinde yardım eder
* Kalp hastalıklarının ve kataraktın önlenmesinde yardımcıdır
* Kemik erimesinin önlenmesine faydalıdır
* Sinirleri gevşetip uyku verir
* Kabızlık çeken ve sindirim sisteminde sorun yaşayanlar için faydalıdır
* Sabahları aç karnına yenilen kuru kayısı sindirim açısından faydalı olmanın yanı sıra cilde de canlılık katar1 adet kayısı=15 kalori
İncir
* Bağırsakları çalıştırır
* Enerji verir
* Cinsel güce yardımcıdır
* Yüksek kan basıncını düşürür
* Kemik yoğunluğunu arttırır1 adet orta incir=37 kalori
Ananas
* Bakteri ve parazitlerle savaşmaya yarar
* Sindirimi kolaylaştırır
* İltihaplanma riskini azaltmada ve yaraların hızla iyileşmesini sağlamada etkilidir1 kalın dilim ananas=43 kalori
Elma
* Kanı ve böbrekleri temizler
* Cilde parlaklık ve güzellik verir
* Soğuk algınlığı ve öksürüğe iyi gelir
* Kolesterolü düşürür
* Sindirim rahatsızlıklarının kontrol edilmesine yardım eder
* Baş ağrısına iyi gelir
* Yüksek tansiyonu düşürür
* Kan şekerini kontrol altında tutar
* Romatizma ve gut hastalığına iyi gelir
* Uykusuzluğa iyi gelir
* Bağırsaklardaki parazitlerin dökülmesini sağlar1 adet küçük elma=63 kalori
Muz
* Kalbe ve kas sistemine yararlıdır
* Yorgunluğa ve ishale birebirdir
* Yüksek tansiyonu önleyici özelliğe sahiptir
* Uykuyu düzene sokar
* Ülseri önler ve ülser yaralarının tedavisine yardımcı olur
* Kolesterolü düşürücüdür ve migren ağrısına faydalıdır
* Böbrek ve eklemlerdeki iltihaplanmalarda tedavi edici özelliğe sahiptir1 adet muz=105 kalori
Kivi
* Başlı başına bir C vitamini deposudur, bir adet kivide günlük alınması gereken C vitamini ihtiyacından fazlası vardır
* Kivinin bitkisel besinleri DNAyı korur
* Antioksidan özelliği vardır
* Kan şekeri kontrolü için yararlıdır
* Kolon kanserini engellenmesine yardımcı olmaktadır
* Astıma karşı koruma sağlar
* Kan inceltici özelliğiyle kan pıhtılaşması riskini önemli bir şekilde düşürmekte ve kanınızdaki yağ miktarını azaltmaktadır1 adet kivi=46 kalori
Çilek
* Strese iyi gelir, sakinleştirici etkisi vardır
* Sigara dumanının etkilerini azaltır. Sigara içilen bir odadayken gün boyunca ağza iki çilek atılması önerilir
* Çocuk felci ve ağız-deri yaralarına yol açan virüsleri öldürücü etkisi vardır
* Kansere yakalanma riskini azaltır
* Mide ve bağırsak zayıflıklarını giderir
* Safra kesesi hastalıklarına iyi gelir
* Yüksek ateşi düşürür
* Dişlere ve diş etlerine iyi gelir, diş taşlarının oluşmasını engeller
* Cilde canlılık kazandırır100 gr. çilek=30 kalori
Greyfurt
* Soğuk algınlığına iyi gelir
* Sindirimi uyarır
* Diş etlerinin kanamasını azaltır
* Kılcal damarlardaki kan dolaşımını hızlandırır
* Mide ve pankreas kanserlerine yakalanma riskini azaltır
* Tansiyonu dengeler
* İdrar sökücü özelliği vardır
*Yağlı yemeklerin ardından içilen greyfurt suyu yediklerinizin ağırlığını giderir1 adet greyfurt=50 kalori
Vişne
* Şeker oranı kirazınkinden düşük olduğu için daha az kalori içerir
* Diyareyi keser
* Ateş düşürür, susuzluğu giderir
* Koyu renkli vişneler, açık renklilere oranla daha fazla mineral içerir100 gr. vişne=50 kalori
Portakal
* Soğuk algınlığı ve gripten korunmaya yardım eder
* İçerdiği C vitamini ve folik asit sayesinde öksürüğü azaltır
* Kalp hastalığı ve felçten korur
* Ezik ve çürüklerin daha çabuk iyileşmesini sağlar
* Mide ve pankreas kanserini önleyici etkisi vardır
* Tansiyonun dengelenmesine yardımcı olur
* İçindeki potasyum cildin kuruyup kırışıklıkların oluşması önler
* Bağırsak gazlarını söker,bağırsak parazitlerinin dökülmesini sağlar
* Karaciğerin düzenli çalışmasını sağlar
* Safra salgısını arttırır1 adet portakal=60 kalori
Armut
* Kalp-damar sağlığı, alçak kan basıncı ve fiziksel performansa iyi gelen vitaminleri barındırır
* Yüksek tansiyonu olanlar ve böbreklerinde sorun yaşayanlar için faydalıdır
* Kansızlığa ve kabızlığa iyi gelir1 adet küçük armut=82 kalori
Kavun
* Kanı temizler
* Antioksidan özelliği vardır
* Endişe ve uykusuzluğa iyi gelir
* Bağırsak ve cilt kanserine karşı Amerikan Kanser Topluluğu ca tavsiye edilmiştir100 gr. kavun=26 kalori
Karpuz
* Böbreği temizler
* Astım, damar tıkanıklığı, diyabet, kolon kanseri ve kireçlenme gibi hastalıklara iyi gelir
* Tatlı, sulu karpuz doğada bulunan en önemli antioksidanlarla doludur
* Bağışıklık sistemini güçlendirir
* Karpuz çekirdeklerindeki Cucurbocitrin adlı madde kan basıncını düşürmeye ve düzenlenmeye yardımcı olur
* Kabuğundaki çinko, iktidarsızlığa iyi gelir100 gr. karpuz=30 kalori
mutlaka ihtiyacınıza yarar..
* Vücudumuzun başlıca düşmanı olan kolesterol hiçbir meyvede yoktur
* Meyveler doğal şeker içerir, ne kadar çok meyve tüketirsek beynimizdeki sinir hücreleri de o kadar gelişir, meyve yemek hafızamızı canlandırır
* Meyveler mükemmel bir lif kaynağıdır
* Meyveler vitamin ve mineral açısından çok zengindir
* Az kalorilidirler ve kilo aldırmazlar. Ancak rejim sırasında kalorisi nispeten yüksek olan incir, muz ve üzümden uzak durun
* Bol miktarda antioksidan içerirler
* Meyveleri aç karnına yemek sindirimi kolaylaştırır
Kiraz
* Güçlü bir ağrı kesicidir, 20 kirazda 12-25 miligram arası antosiyanin maddesi bulunduğu ve bu maddenin ağrı kesici etkisinin Aspirinden on kat daha fazla olduğu tespit edilmiştir
* Kolesterolü ve kan şekerini düşürür
* Kirazlarda bulunan flavanoidler vücuttaki zehri temizler, antioksidan etki yapar
* Kabızlık gidericidir
* Nikotinin vücuttan atılmasına yardımcı olur
* Böbreklerin taş ve kum yapmasını önler ve varsa zamanla döker
* Safra kesesi taşının dökülmesine de yardımcı olur
* Yüzde oluşan sivilcelerin giderilmesini sağlamaktadır100 gr. kiraz=70 kalori
Üzüm
* Böbreklerin çalışmasını uyarıp kalp atışını düzenler
* Karaciğeri temizler
* Siyah üzüm, kabukları ve çekirdekleriyle yenirse hücre yenileyicidir
* Sindirimi kolaylaştırır, kansızlığı giderir
* Bebeklerin gelişimi için çok faydalıdır
* Ancak kalorisi yüksek olan üzümün bir günde 15-20 adetten fazla tüketilmemesi gerektiğini de unutmayın100 gr. üzüm=65 kalori
Şeftali
* Kalp rahatsızlıklarına ve kansere karşı korur
* Sindirim sistemini çalıştırır, hazmı kolaylaştırır
* Böbreklerin ve safra kesesinin düzenli çalışmasını sağlar
* İdrar sökücüdür1 adet orta şeftali=42 kalori
Kayısı
* Kan yapıcıdır, kansızlığa iyi gelir
* Güzel bir cilt ve saç için olumlu etkileri vardır
* Özellikle akciğer kanserinin önlenmesinde yardım eder
* Kalp hastalıklarının ve kataraktın önlenmesinde yardımcıdır
* Kemik erimesinin önlenmesine faydalıdır
* Sinirleri gevşetip uyku verir
* Kabızlık çeken ve sindirim sisteminde sorun yaşayanlar için faydalıdır
* Sabahları aç karnına yenilen kuru kayısı sindirim açısından faydalı olmanın yanı sıra cilde de canlılık katar1 adet kayısı=15 kalori
İncir
* Bağırsakları çalıştırır
* Enerji verir
* Cinsel güce yardımcıdır
* Yüksek kan basıncını düşürür
* Kemik yoğunluğunu arttırır1 adet orta incir=37 kalori
Ananas
* Bakteri ve parazitlerle savaşmaya yarar
* Sindirimi kolaylaştırır
* İltihaplanma riskini azaltmada ve yaraların hızla iyileşmesini sağlamada etkilidir1 kalın dilim ananas=43 kalori
Elma
* Kanı ve böbrekleri temizler
* Cilde parlaklık ve güzellik verir
* Soğuk algınlığı ve öksürüğe iyi gelir
* Kolesterolü düşürür
* Sindirim rahatsızlıklarının kontrol edilmesine yardım eder
* Baş ağrısına iyi gelir
* Yüksek tansiyonu düşürür
* Kan şekerini kontrol altında tutar
* Romatizma ve gut hastalığına iyi gelir
* Uykusuzluğa iyi gelir
* Bağırsaklardaki parazitlerin dökülmesini sağlar1 adet küçük elma=63 kalori
Muz
* Kalbe ve kas sistemine yararlıdır
* Yorgunluğa ve ishale birebirdir
* Yüksek tansiyonu önleyici özelliğe sahiptir
* Uykuyu düzene sokar
* Ülseri önler ve ülser yaralarının tedavisine yardımcı olur
* Kolesterolü düşürücüdür ve migren ağrısına faydalıdır
* Böbrek ve eklemlerdeki iltihaplanmalarda tedavi edici özelliğe sahiptir1 adet muz=105 kalori
Kivi
* Başlı başına bir C vitamini deposudur, bir adet kivide günlük alınması gereken C vitamini ihtiyacından fazlası vardır
* Kivinin bitkisel besinleri DNAyı korur
* Antioksidan özelliği vardır
* Kan şekeri kontrolü için yararlıdır
* Kolon kanserini engellenmesine yardımcı olmaktadır
* Astıma karşı koruma sağlar
* Kan inceltici özelliğiyle kan pıhtılaşması riskini önemli bir şekilde düşürmekte ve kanınızdaki yağ miktarını azaltmaktadır1 adet kivi=46 kalori
Çilek
* Strese iyi gelir, sakinleştirici etkisi vardır
* Sigara dumanının etkilerini azaltır. Sigara içilen bir odadayken gün boyunca ağza iki çilek atılması önerilir
* Çocuk felci ve ağız-deri yaralarına yol açan virüsleri öldürücü etkisi vardır
* Kansere yakalanma riskini azaltır
* Mide ve bağırsak zayıflıklarını giderir
* Safra kesesi hastalıklarına iyi gelir
* Yüksek ateşi düşürür
* Dişlere ve diş etlerine iyi gelir, diş taşlarının oluşmasını engeller
* Cilde canlılık kazandırır100 gr. çilek=30 kalori
Greyfurt
* Soğuk algınlığına iyi gelir
* Sindirimi uyarır
* Diş etlerinin kanamasını azaltır
* Kılcal damarlardaki kan dolaşımını hızlandırır
* Mide ve pankreas kanserlerine yakalanma riskini azaltır
* Tansiyonu dengeler
* İdrar sökücü özelliği vardır
*Yağlı yemeklerin ardından içilen greyfurt suyu yediklerinizin ağırlığını giderir1 adet greyfurt=50 kalori
Vişne
* Şeker oranı kirazınkinden düşük olduğu için daha az kalori içerir
* Diyareyi keser
* Ateş düşürür, susuzluğu giderir
* Koyu renkli vişneler, açık renklilere oranla daha fazla mineral içerir100 gr. vişne=50 kalori
Portakal
* Soğuk algınlığı ve gripten korunmaya yardım eder
* İçerdiği C vitamini ve folik asit sayesinde öksürüğü azaltır
* Kalp hastalığı ve felçten korur
* Ezik ve çürüklerin daha çabuk iyileşmesini sağlar
* Mide ve pankreas kanserini önleyici etkisi vardır
* Tansiyonun dengelenmesine yardımcı olur
* İçindeki potasyum cildin kuruyup kırışıklıkların oluşması önler
* Bağırsak gazlarını söker,bağırsak parazitlerinin dökülmesini sağlar
* Karaciğerin düzenli çalışmasını sağlar
* Safra salgısını arttırır1 adet portakal=60 kalori
Armut
* Kalp-damar sağlığı, alçak kan basıncı ve fiziksel performansa iyi gelen vitaminleri barındırır
* Yüksek tansiyonu olanlar ve böbreklerinde sorun yaşayanlar için faydalıdır
* Kansızlığa ve kabızlığa iyi gelir1 adet küçük armut=82 kalori
Kavun
* Kanı temizler
* Antioksidan özelliği vardır
* Endişe ve uykusuzluğa iyi gelir
* Bağırsak ve cilt kanserine karşı Amerikan Kanser Topluluğu ca tavsiye edilmiştir100 gr. kavun=26 kalori
Karpuz
* Böbreği temizler
* Astım, damar tıkanıklığı, diyabet, kolon kanseri ve kireçlenme gibi hastalıklara iyi gelir
* Tatlı, sulu karpuz doğada bulunan en önemli antioksidanlarla doludur
* Bağışıklık sistemini güçlendirir
* Karpuz çekirdeklerindeki Cucurbocitrin adlı madde kan basıncını düşürmeye ve düzenlenmeye yardımcı olur
* Kabuğundaki çinko, iktidarsızlığa iyi gelir100 gr. karpuz=30 kalori
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder