KABAK REÇELİ:
MALZEMELER
-1)-1 kg kestane kabağı(soyulmuş temizlenmiş)
-2)-2 kg toz şeker
-3)-yarım limonun suyu
-4)-bir litre su
-5)-kabakları yatırmak için kireç suyu
YAPILIŞI:
Önce kabakların dış kabuklarını ve iç liflerini alalım ve tavla zarından biraz daha büyük olacak şekilde küp küp doğrayalım.
doğradığımız kabakların üzerini örtecek kadar kireç suyu ekleyip 30 dk kireç suyunda bekletelim.
yarım saat sonunda kabakları süzelim ve iyice yıkayalım 5-6 su yıkayın.
Sonra büyükçe bir tencereye toz şekeri ve suyu koyup kaynamaya bırakıyoruz.
şurup kaynamaya başlayınca süzdüğümüz kabaklarıda içine atıp kabaklar şeffaf bir hal alıp iç kısımları yumuşayıncaya kadar pişirelim ve tencerede soğumaya bırakalım.
soğuduktan sonra bir cam kavanoza boşaltalım ,eğer kıvamı reçel kıvamında değilse kavanozun ağzına bir tülbent takıp güneşte suyunu uçurabilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder