MALZEMELER: 2 Kişilik
-4 adet yumurta
-bir su bardağı kadar yoğurt
-su,tuz,karabiber,pul biber,kuru nane
YAPILIŞI:
Sahana 3 su bardağı su ve içine bir talı kaşığı tuz atalım.
kaynamaya başlayınca içerisine yumurtaları suya çok yakından dağıtmadan kıralım.
2-3 dakika kaynatalım.sarılarının katılığını kendi isteginize göre ayarlayınız.
sonra tabaklara suyunu süzdüğümüz yunurtaları pay edip üzerine tercihan sarmısaklı yoğurt dökülür.onun üzerinede tereyağı yada zeytinyağında kızdırılmış pul biber gezdirilir ve karabiber,kuru nane serperek ve üzerine taze nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder