29 Eylül 2009 Salı

İNCİR REÇELİ






MALZEMELER:
1,5 kg olgun yemiş(incir)
1 kg şeker
1/4 limonun suyu
4-5 adet karanfil
YAPILIŞI
İncirleri güzelce yıkayıp saplarını keserek ortadan iki parçaya eşit olarak yukarıdan aşağıya keskin bir bıçakla zedelemeden keselim.
Tenceremize kabuklu tarafı alta gelecek şekilde bir sıra dizip üzerine şekerin yarısını dökelim,tekrar bir sira daha incir dizip kalan şekerimizi de üzerine yayalım. Ve buzdolabında birgün bekletelim.Ertesi gün tenceremizi ocağa alıp karanfillerimizi de ilave edip kendi suyu ile kısık ateşte reçel kıvamına gelinceye kadar pişirip kavanozlara alalım. AFİYET OLSUN.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder