26 Nisan 2009 Pazar

HASAN PAŞA KÖFTESİ






HASAN PAŞA KÖFTESİ

MALZEMELER
4 patates
3 ince dilim bayat ekmek, ıslatılıp sıkılmış
2 soğan, ince doğranmış
2 yumurta
tuz, karabiber
500 g kıyma
¼ bardak süt
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı salça
3 çorba kaşığı domates püresi
(mevsim domatesi ile yapılmış)
1,5 bardak su

YAPILIŞ TARİFİ
Patatesleri haşlayın.
Islatılıp sıkılmış ekmek içini, ince doğranmış soğanı, 1 yumurtayı, 2 tatlı kaşığı tuz ve karabiberi kıymayla birlikte 2-3 dakika yoğurun. 12 parçaya bölüp yuvarlayın ve ortalarını elinizle bastırarak çukur tabak şekli verin.
Tepsiyi sıvıyağ ile yağlayıp köfteleri dizin. Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında 25 dakika pişirin.
Süt ve tereyağını birlikte ısıtıp haşlanmış patatesle birlikte iyice ezin. Kalan tuz ve yumurtayı ekleyip karıştırın. Püreyi kaşıkla köftelerin üzerine bölüştürün.
Salça ile suyu ezip üç kaşık domates püresi ilave edip kaynayana dek ısıtın. Köftelerin üzerlerine karışımdan kaşık kaşık döküp fırında 15 dakika daha pişirin.
afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder