ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR
Malzemeler:
10 enginar
2 kuru soğan
500 gr. bezelye(haşlanmış)
3 havuç
1 demet dereotu
1 limon suyu
1 çay bardağı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı tozşeker
Tuz
2 su bardağı su
Hazırlanışı:
1-Enginarlar soyun. Kararmaması için tuz ve limonla ovun. Limonlu suya koyun.
2-Tencereye bezelye, küp küp doğranmış havuç ve soğanı koyun. (İsterseniz doğramadan arpacık soğan da koyabilirsiniz daha da lezzetli oluyor.)
3-Enginarları bezelye ve havuçların üzerine ters çevirerek dizin.
Tuzunu ve şekeri serpin.
4-1 çay bardağı zeytinyağını dökün.
5-2 su bardağı suyu dökün. Tencerenin kapağını kapatın. Enginarlar yumuşayana kadar pişirin.
6-Piştikten sonra enginarları servis tabağına alıp, havuç ve bezelyeleri enginarların içlerine doldurun. Üzerilerini dere otuyla,naneyle süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder