6 Nisan 2009 Pazartesi



ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR

Malzemeler:

10 enginar

2 kuru soğan

500 gr. bezelye(haşlanmış)

3 havuç

1 demet dereotu

1 limon suyu

1 çay bardağı zeytinyağ

1 tatlı kaşığı tozşeker

Tuz

2 su bardağı su


Hazırlanışı:



1-Enginarlar soyun. Kararmaması için tuz ve limonla ovun. Limonlu suya koyun.

2-Tencereye bezelye, küp küp doğranmış havuç ve soğanı koyun. (İsterseniz doğramadan arpacık soğan da koyabilirsiniz daha da lezzetli oluyor.)

3-Enginarları bezelye ve havuçların üzerine ters çevirerek dizin.

Tuzunu ve şekeri serpin.

4-1 çay bardağı zeytinyağını dökün.

5-2 su bardağı suyu dökün. Tencerenin kapağını kapatın. Enginarlar yumuşayana kadar pişirin.

6-Piştikten sonra enginarları servis tabağına alıp, havuç ve bezelyeleri enginarların içlerine doldurun. Üzerilerini dere otuyla,naneyle süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder